2022 - Charity runners 4 Mijl

2022 - 4 Mijl Charity Runners in actie voor het Jeugdfonds!
You can't donate anymore
from €5,000 (179%)
You can't donate anymore

Elk kind verdient het om mee te doen!

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen is het goede doel van de 4 Mijl en de 4Mijl4You op zaterdag 8 en zondag 9 oktober. 

In Nederland groeien gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas op in een gezin met geldzorgen. In de provincie Groningen zijn dat er zelfs meer; 10.000 kinderen groeien op in armoede. Voor 1 op de 8 kinderen en jongeren in de provincie is lid worden van een club dan ook niet vanzelfsprekend. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt en betaalt het lidmaatschap van de sportvereniging of lesgeld van de muziek-, dans-, theaterlessen of andere culturele cursus wanneer hiervoor thuis te weinig geld is. Daarnaast vergoeden we de sportkleding, attributen of de huur van een instrument.

Elk kind zou moeten kunnen dansen, voetballen, judoën of zingen. Elk kind zou moeten kunnen ontdekken wat hij of zij leuk vindt, zich ontwikkelen, zelfvertrouwen opbouwen, vrienden maken maar bovenal plezier hebben. Maar als daar thuis niet genoeg geld voor is, dan staan ze vaak aan de zijlijn. Deze kinderen sporten en spelen vaak alleen. Maar sporten en spelen doe je niet alleen, dat doe je samen. Elk kind verdient het om mee te doen.

Help jij ook mee?
Tijdens de 4 Mijl lopen verschillende bekende Groningers en Nederlanders weer mee in de Charity Run. Help jij jouw favoriete Charity runner geld op te halen door hem/haar te sponsoren? Doneer dan nu!