Exstudiantes Zaalvoetbal Groningen

Exstudianten voor aspiranten
You can't donate anymore
from €5.000 (134%)
You can't donate anymore
Together, we've covered 4.482 km

Beste leden van Exstudiantes,

 

Zoals aangekondigd in de ALV van september, zullen we dit jaar als bestuur een nieuw evenement organiseren vanuit Exstudiantes.

Het betreft een benefietactie waarbij we leden vragen middels het neerzetten van een uitzonderlijke sportieve prestatie (waarbij de grens voor ‘uitzonderlijk’ natuurlijk van persoon tot persoon ergens anders ligt) geld in te zamelen voor een goed doel. Natuurlijk doen we als bestuur hier ook aan mee. We organiseren deze actie dit jaar op een manier die Corona-proof is, waarbij we hopen dat we een aanzet geven tot een jaarlijks terugkerend evenement dat natuurlijk de aankomende jaren op heel andere wijze ingevuld kan worden (gezamenlijk en hopelijk met een groot afsluitend feest).

Wij organiseren deze benefietactie vanuit het idee dat Exstudiantes een club van mensen is die aan de maatschappij om ons heen te danken hebben, dat we zijn wie we nu zijn. Als bestuur zijn wij van mening dat wij als Exstudiant hierdoor moreel verplicht zijn iets terug te doen voor de maatschappij, waarbij een benefietactie een goed begin is.

 

Als goed doel hebben we het Jeugdfonds Sport en Cultuur Groningen gekozen. Dit is een fonds dat contributie voor de sportclub, of culturele hobby, betaalt voor kinderen wiens ouders dit niet kunnen betalen.

Voor meer informatie over het Jeugdfonds Sport en Cultuur Groningen kun je hier terecht: https://lokalefondsen.mijnjeugdfondsactie.nl/project/jeugdfonds-sport-cultuur-groningen.

 

Bekijk ook onze Facebookpagina, of het infofilmpje!!!

Wij hebben de volgende mogelijkheden voor jou als deelnemer.

 

1. Beklim een berg in je eigen huis!

Ben jij net als Reinhold Messner een enorme fan van bergen op en neer gaan? Dan is dit je kans! Doe mee aan één van de meest populaire challenges in lockdown: beklim zelf een berg op je eigen trap. Je kunt qua hoogte iedere berg ter wereld kiezen. Of je kiest één van de volgende opties:

Starter

Vaalserberg

Vaals, Nederland

350 Meter

 

 

In totaal zo’n 47 keer de trap op en af.

Gevorderde

Alpe d’Huez

Alpen, Frankrijk

2000 Meter

 

 

In totaal zo’n 267 keer de trap op en af.

Expert

Mont Blanc

Alpen, Frankrijk/Italië

5000

 

In totaal zo’n 667 keer de trap op en af.

 

Eén trap is gemiddeld 15 treden hoog. De afstand tussen de treden is gemiddeld 25 cm. Eén keer de trap op én neer is circa 7,5 meter. We hebben de hoogte van de bergen afgerond op hele getallen.

Vraag je sponsoren om je per km of voor een vast bedrag te sponsoren:

Bijvoorbeeld:

€0,10 voor elke volbrachte 100 meter van de uitdaging Mont Blanc met een maximum van €50,-

€10,- sponsoring ongeacht de geleverde prestatie

€75,- voor het volbrengen van het gestelde doel

 

2. Op de pedalen staan

Voor de pedaalridders onder ons is dit de challenge. Het maakt niet uit of je eerst nog de band moet plakken van dat barrel in de schuur, of na elke rit de racefiets van ketting tot ventieldopje poetst, er is altijd een fietsroute/afstand te bedenken die je 1 in of meerdere dagen af kan leggen, zoals:

Starter

Retourtje Kale Jonker- Mollema bult.

 

 

 

15 kilometer

Gevorderde

Bezoek een uitwedstrijd van de FC: Euroborg- De Oude Meerdijk of Abe Lenstra stadion

 

65 kilometer

Expert

Groningen- Maastricht, leg de afstand binnen een week af.

 

 

325 km

 

Vraag je sponsoren om je per km of voor een vast bedrag te sponsoren:

Bijvoorbeeld:

€0,10 voor elke volbrachte km van de uitdaging Groningen – Maastricht met een maximum van €35

€10 sponsoring ongeacht de geleverde prestatie

€50 voor het volbrengen van het gestelde doel

 

3. Met de benenwagen

Als zaalvoetballer beschik jij over goed gevulde kuiten en stevige bovenbenen en daarom is dit echt een challenge voor jou! Bepaal je eigen route, afstand en de hoeveelheid dagen, dat je erover wilt doen. Wandelen mag, snelwandelen mag en ook hardlopen. En hop, hop, hop! Ter inspiratie enkele voorbeelden voor een ééndaagse exercitie:

Starter

Loop de 4 mijl!

Van Haren naar de Vismarkt,

Of zoek elders een mooie 4 mijl route, bijvoorbeeld 100 rondjes om je huis. 

 

6,4 kilometer

Gevorderde

Versla de beste voetballer  ter wereld, Robert Lewandowski:
Loop in 90 minuten meer dan de 10 km die Lewandowski gemiddeld in een wedstrijd loopt.

Haal het maximale uit 90 minuten 

Expert

Loop een marathon.

Trek er zo veel tijd voor uit als je zelf wilt: 2 uur, 4 uur of een week.

 

 

 

 42,2 kilometer

 

Vraag je sponsoren om je per km of voor een vast bedrag te sponsoren:

Bijvoorbeeld:

€10,- sponsoring voor voltooien uitdaging Starter, €15,- sponsoring voor voltooien uitdaging Gevorderde, €25,- sponsoring voor voltooien uitdaging Expert.

€0,50 voor elke extra gelopen kilometer van de uitdaging Expert met een maximum van €50,-

€25,- voor het volbrengen van een ander gesteld doel

 

4. Zwemmen à la Ranomi Kromowidjojo

Voor diegenen die kunnen zwemmen als een vis (óf niet) kan je ook voor de volgende challenge kiezen. Duik bijvoorbeeld het Hoornsemeer in en zwem zoveel mogelijk geld bij elkaar. Uiteraard bepaal je zelf de zwemslag, afstand en locatie. In onderstaand schema staan mogelijke opties waar je voor kan gaan.

Starter

20 baantjes in het Kardingerbad

 

 

 

0,5 kilometer

Gevorderde

Klein rondje Hoornsemeer (beginnen bij Kaaphoorn)

 

 

1,5 kilometer

Expert

Rondje Paterswoldsemeer

 

 

 

3 kilometer

 

 

5. Eigen invulling

Hoezo al deze voor opgelegde regels?!? Ik ben een Exstudiant! Ik ben mij overmatig bewust van mijn eigen kwaliteiten en weet dan ook veel beter dan jullie hoe ik daarmee een beetje geld kan inzamelen voor de aankomende Joop Zoetemelkjes met weinig financiële middelen. Ik doe al die dingen die hierboven beschreven staan in een handomdraai en combineer ze tot een triatlon. Of ik organiseer een veiling waarbij ik al mijn felbegeerde voetbalplaatjes van het jaar 1982-1983 aan de hoogste bieder te koop aanbiedt. Of ik leen de fiets van mijn neef Mathieu van der Poel en ploeg me een weg door soppig Gronings weiland en Drentse bospaadjes.

Natuurlijk overleg ik wel even van tevoren met de organisatie wat hiervoor de beste invulling is en verzin ik een Corona-proof methode.

 

Voor al deze acties geldt:

  • Daag jezelf uit!
  • De meer toegepaste invulling van al deze methodes volgt nog. Bijvoorbeeld hoe we gaan vragen aan jullie om je prestaties bij te houden en op welke manier waarop geld in te zamelen (bepaald bedrag per km, bijvoorbeeld). Dat neemt niet weg dat je ook hieraan zelf invulling mag geven, mocht je dat prefereren, maar overleg dan even met ons.
  • De periode waarin je je gestelde doel wilt bereiken is variabel, waarbij de einddatum altijd ligt op 8-5-2021. De maximale termijn die je mag gebruiken is 2 weken (je kunt dus van 24-4-2021 t/m 8-5-2021 de afstand van Groningen naar Maastricht fietsen, bijvoorbeeld).
  • Vind je eigen sponsors in je eigen kennissenkring.
  • We koppelen een competitie-element aan de benefietactie. Zorg dus dat je met je Exstudiantes-team het meeste geld binnenhaalt!

 

Wil je graag meedoen? Schrijf je dan in via de volgende link: https://lokalefondsen.mijnjeugdfondsactie.nl/team/exstudiantes-zaalvoetbal-groningen?utm_campaign=jeugdfonds-sport-cultuur&utm_content=new_team&utm_medium=email-auto&utm_source=kentaa&utm_source=sendgrid&utm_medium=email&utm_campaign=website.

 

Druk vervolgens op de blauwe button met ‘Ik wil in dit team’ en doorloop de inschrijfprocedure, waarbij je bij je naam even je Exstudiantes-teamnummer toevoegt! Op die manier kunnen we het gemakkelijkst inzichtelijk maken wie voorop loopt met de binnengehaalde sponsoring.

Je kunt je inschrijven tot 24-4-2021.

 

We hopen dat jullie er met ons een mooi benefietevenement van zullen maken!

 

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van Exstudiantes