Space Scooteren voor sportieve kinderen zonder centen

This is the fundraising page of Hessel Nijenhuis

( Member of team: Exstudiantes Zaalvoetbal Groningen )

from € 600 (87%)
Donate now
24 km
/ 24 km
Covered (101%)
Together, we've covered 24 km

Goed, zoals in het introductiefilmpje stel ik voor om op de Space Scooter naar Santiago de Compostela te scooteren. Dit begon eigenlijk als een soort grap, waarmee ik duidelijk probeerde te maken dat je zelf invulling mag geven aan de manier waarop je ons wilt helpen in het binnenbrengen van geld voor ons goede doel.

Nou is Santiago de Compostela toch iets te ver om per Space Scooter te bereiken. Maar daar alle andere bestuursleden ook hun eigen inbreng (zie website en filmpje) gingen uitvoeren, kan ik toch echt niet achterblijven en zal ik dus, helaas zonder roze helm, op de space scooter stappen. Bovendien heb ik geen enkele conditie meer, en maakt het dus ook gevoegelijk niks uit of ik ga hardlopen, traplopen, wielrennen, zwemmen, of SPACE SCOOTEREN.

Eerst wat achtergrondinformatie over de space scooter (bron: wikikids + everybodywiki.com):

Een Space Scooter is een soort step die aangedreven wordt met een Pump & Go systeem. Dat houdt in dat je je voeten op en neer moet bewegen en door die beweging vooruit gaat. Er zijn 3 modellen:

  • Space Scooter X360, 4-7 jaar.
  • Space Scooter X580, 8+.
  • Space Scooter X590, 8+ tot volwassen

De scooter heeft al veel prijzen gewonnen als speelgoed van het jaar op de diverse internationale beurzen. Door een plank op-en-neer te bewegen wordt de Space Scooter voortbewogen. In Nederland genoot de Spacescooter de grootste piek in 2013/2014.

Goed. Voor mij is dus het ideale model de X590. Helaas staat deze niet tot mijn beschikking. Het wordt dus de X580, die ik wel tot mijn beschikking heb. Extra uitdaging, maar komt goed.

Dan nu, de challenge!

Het is mijn bedoeling om op 8 mei 2021, bijna de 11e verjaardag van onze mooie club, een rondje te rijden op de Space Scooter om de fraaie stad heen, alwaar onze club gevestigd is: het illustere en pittoreske Grunn! Let wel, het zal totaal ongetraind zijn! Voor het introfilmpje reed ik bijna 3 auto's aan, dus dat wordt nog wat. Het rondje is te zien bij mijn foto's. De totale route bedraagt zo'n 25 km, ik zal mijn voortgang natuurlijk bijhouden via Strava die dag!

 

Vind jij dit nou een goed idee, sponsor mij dan! Ik zal een voorzetje geven van hoe je mij zou kunnen sponsoren, afhankelijk van mijn sportieve prestatie (alle genoemde bedragen zijn natuurlijk inwisselbaar voor wat je maar zou willen doneren)!

1. Hoezo maar 1 rondje van 25 kilometer? Wat ben jij nou voor een voorzitter? Stel je toch niet zo aan. De echte klasseprestatie is 2 rondjes om Groningen! En dat is me wel 50 euro waard.

2. Binnen 3 uur: Op zo'n Space Scooter ben jij de man, Hessel! Ik heb vertrouwen in jou! Je krijgt niet eens tijd om goed rond te kijken, zo snel zul je gaan, zelfs zonder degelijke Space Scooter trainingskamp in de warmere landen in de winter. Dat lukt je gewoon binnen 3 uur, en dat is me wel 40 euro waard!

3. Binnen 3-4 uur: Je bent een doorzetter, Hessel. Ook zonder Space Scooter ervaring krijg je dat wel redelijk voor elkaar. En je kunt nog genieten van het uitzicht ook, gedurende 3-4 uur. Daarvoor geef ik je wel 30 euro!

4. Binnen 4-5 uur (net sneller dan wandeltempo): Ongetraind echt een uitdaging. Dat wordt spierpijn in je Space Scooter spieren, Hessel. Maar het lukt je wel binnen 5 uur hoor. En dat is me wel 20 euro waard!

5. Per kilometer: Zwaar zeg, zo'n rondje Groningen zonder training. Wel een mooie route natuurlijk. Maar jij, met die spillepootjes van je, dat red je gewoon niet. Dat kun je helemaal niet aan. Maar voor de moeite krijg je 1 euro per kilometer! 

 

Of doneer gewoon een bedrag op mijn naam / de clubpagina omdat je onze actie waardeert!

Alvast bedankt voor de steun!

 

 

24,17 km
08-05-2021 | 10:13
View all
24,17 km
08-05-2021 | 10:13

Space scooteren voor het goede doel!

View on Strava